Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: «Το ανύπαρκτο σχέδιο ακόμη και αντιμετώπισης συμβάντος υγείας, οδήγησε στην καταγραφή σοβαρού περιστατικού.»

Έγκλημα στην ΛΑΡΚΟ.  Προετοιμάζουν το πλιάτσικο.

Μετά την απόλυση των εργαζομένων, τα ιατρεία της ΛΑΡΚΟ, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, υπολειτουργούν.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι σήμερα να καταγράφει σοβαρό συμβάν. Συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή 26/7/2024 στις 13.00 περίπου το μεσημέρι, μέλη του σωματείου μας  είδαν το ΕΚΑΒ. Βλέποντας το ασθενοφόρο να συμπεριφέρεται ως αποπροσανατολισμένο ρωτήσαμε τον οδηγό «τι έγινε και πως μπορούμε να βοηθήσουμε». Ο οδηγός μας είπε ότι «το ΕΚΑΒ δέχτηκε κλήση για οικισμό ΛΑΡΚΟ Νέο Κόκκινο, αλλά εδώ δεν υπάρχει περιστατικό». Του είπαμε ότι «εδώ είναι Οικισμός ΛΑΡΚΟ στην Λάρυμνα Φθιώτιδας, ενώ η κλήση που δέχτηκε το ΕΚΑΒ ήταν για Οικισμό ΛΑΡΚΟ Νέου Κοκκίνου Βοιωτίας». Μας ρώτησαν «πως πάνε εκεί» και παρά την έλλειψη καυσίμου από την πλευρά μας (λόγο ανεργίας), εφόσον δεν υπήρχε κάποιος υπεύθυνος από την Ειδική Διαχείριση να τους συνοδέψει, χωρίς δεύτερη σκέψη προσφερθήκαμε να τους συνοδεύσουμε εμείς.

Μπροστά εμείς, πίσω το ΕΚΑΒ, από τον Οικισμό ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, μεταφερθήκαμε 11 χιλιόμετρα μακριά, στον Οικισμό Νέο Κόκκινο.

Το συμβάν αφορά απολυμένο εργαζόμενο της ΛΑΡΚΟ ηλικίας 48 ετών. Ευτυχώς, ο γιατρός και το νοσηλευτικό προσωπικό των ιατρείων του οικισμού στο Νέο Κόκκινο  είχαν παράσχει τις πρώτες βοήθειες και είχαν κρατήσει στη ζωή το συνάδελφο. Όμως, η κατάσταση υπολειτουργίας και διάλυσης που επικρατεί μετά την απόλυση των εργαζομένων, δεν δίνει τη δυνατότητα οδηγού ασθενοφόρου. Υπάρχουν ασθενοφόρα, αλλά οι οδηγοί είναι απολυμένοι.

Το ΕΚΑΒ επειδή είχε έδρα το κέντρο υγείας Ατάλαντης, όπως ήταν υποχρεωμένο, κατευθύνθηκε προς το κέντρο υγείας Αταλάντης (50 χιλ) και στην συνέχεια στο νοσοκομείο  Λαμίας (+90 χιλ) και όχι προς το διπλανό νοσοκομείο  Λειβαδιάς (30 χιλ), όπως θα έπραττε το ασθενοφόρο της ΛΑΡΚΟ.

Η καθυστέρηση μεταφοράς του συναδέλφου σε νοσοκομείο είναι σίγουρο ότι έχει επιβαρύνει την κατάσταση της υγείας, η οποία είναι κρίσιμη και σοβαρή.

Η ευθύνη για αυτή την κατάσταση, δεν είναι του ΕΚΑΒ,  είναι της κυβέρνησης και της ειδικής διαχείρισης που απαξίωσαν τα ιατρεία της ΛΑΡΚΟ.

Διαπράττουν έγκλημα και Προετοιμάζουν το πλιάτσικο.

Είναι πραγματικό έγκλημα αυτό που συνολικά συμβαίνει  στην ΛΑΡΚΟ μετά τις απολύσεις.

Από τις 15/7/2024 στις 22.00 μμ, δεν υπάρχει κανένας στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ, είναι αφύλακτες και οι κάτοικοι κινδυνεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή να έρθουν αντιμέτωποι με ένα βιομηχανικό συμβάν απροσδιόριστης έκτασης.

Ψάχνουμε να βρούμε κάποιον και δεν είναι κανένας. Ζητάμε να μας πουν και δεν απαντούν. Ο κίνδυνος βιομηχανικού συμβάντος είναι προ των πυλών.

Τους καλούμε εδώ και τώρα να σταματήσει το έγκλημα.

Εδώ και τώρα, «εχθές», να σοβαρευτούν.

Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Μιλάμε για τον κίνδυνο βιομηχανικού ατυχήματος. Μιλάμε για εγκληματικές ενέργειες που είναι πρώτο πυλών και  στόχο θα έχουν το πλιάτσικο  στην περιουσία του ελληνικού λαού.   

Εδώ και τώρα, «εχθές», να παρουσιάσουν στα σωματεία και  τις αρμόδιες υπηρεσίες,  ολοκληρωμένο σχέδιο διασφάλισης αποφυγής βιομηχανικού ατυχήματος,  επέμβασης συμβάντων, διασφάλισης της περιουσίας του ελληνικού λαού. Εδώ και τώρα  και μέχρι να δημιουργηθεί αυτό το ολοκληρωμένο σχέδιο να επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, να γίνει  απογραφή, απενεργοποίηση επικίνδυνων εγκαταστάσεων, αποθήκευση και  απομάκρυνση επικίνδυνων υλικών, παράδοση και παραλαβή,  εξόφληση και ξεχρέωση των εργαζομένων.

Δεν έχουν κάνει τίποτα. Δεν υπάρχει σχέδιο. Μας δολοφονούν και ετοιμάζονται να κάνουν πλιάτσικο. Οι μόνοι που είμαστε εδώ, είναι οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τους καλούμε να μας ενημερώσουν όπως έχουν υποχρέωση, επίσημα, το σωματείο μας

Σχετικά